Pärnu haigla ületas lepingumahtu 707 000 euroga

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Haigekassaga sõlmitud raviteenuste osutamise lepingu maht polnud SA Pärnu Haigla jaoks 2014. aastal piisav, kuid abivajajad said sellest hoolimata ravi vastavalt kliinilistele näidustustele ning majandusaasta oli haiglale edukas, selgub aastaaruandest.

Üle haigekassaga sõlmitud lepingu mahu osutati Pärnu haiglas tervishoiuteenuseid 707 000 euro ulatuses, mille eest haigekassa tasus koefitsientidega 0,3 statsionaarse töö osas ning koefitsiendiga 0,7 ambulatoorse töö ja päevaravi osas, kirjutab Meditsiiniuudised.

2014. a majandusaasta oli haigla jaoks edukas. Haigla lõpetas aasta 294 335-eurose positiivse tulemiga, mis on eelarves planeeritust parem tulemus. Aasta varem oli kahjum 1 234 096 eurot.

Kui 2013. aasta oli Pärnu haigla jaoks suuremahuliste arendusprojektide realiseerimise aasta, siis 2014. aastal töötas haigla tingimustes, kus kahe terviselinnaku projektid on ehituslikult realiseeritud ja tervishoiuteenuseid oli võimalik osutada uuel kaasaegsel tasemel.

Koostöös Põhja-Eesti regionaalhaiglaga ja Eesti Vähiühinguga alustati onkoloogilisi haigusi põdevatele patsientidele keemiaravi teenuse osutamist haigla päevaravi osakonnas, mis teeb Pärnumaa patsientidele ravi oluliselt mugavamaks ja kättesaadavamaks.

2014. aastaks ehitati välja Ristiku 1 kinnistu eraldi asuva majandushoone baasil psühhiaatria päevakeskus ja 2014. aasta veebruaris valmisid uute töötajate pansionaadi ruumid. See võimaldab vastu võtta enam tervisevaldkonna õppureid ja on suunatud haigla kui tööandja atraktiivsuse tõstmiseks eelkõige tulevaste tervishoiutöötajate jaoks.

SA Pärnu Haigla 2014. aasta investeeringute maht ilma käibemaksuta oli 1,2 miljonit eurot (2013. aastal vastavalt 6,6 miljonit eurot), millest 158 tuhat eurot (2013. aastal 4,4 miljonit eurot) moodustasid kapitaliseeritud ehitus-remonditööd ja lõpetamata ehitused. Arendusprojektide realiseerimiseks on kaasatud võõrvahendeid summas 11,6 miljonit eurot.

2015. aasta veebruaris müüdi ära sihtotstarbeta kinnistu aadressiga Roosi 3. Tänavu  planeeritakse veel võõrandada vabanenud kinnistu aadressil Sääse 3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles