Kliinikumi kiiritusraviaparaat hoolduse tõttu praegu ei tööta

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lineaarkiirendi Vallikraavi tänav 10 asuvas raviosakonnas.
Lineaarkiirendi Vallikraavi tänav 10 asuvas raviosakonnas. Foto: Sille Annuk

Toimetusse helistas patsient, kes kurtis, et Tartu ülikooli kliinikumi hematoloogia-onkoloogiakliiniku Vallikraavi tänaval asuva osakonna kiiritusraviaparaat ei tööta ning et tema ei ole 30. aprillist saadik kiiritusraviprotseduure saanud.

Raske diagnoosiga patsient kardab, et pikem vaheaeg tema ravis võib lühendada ta elupäevi.

Küsimuse peale, miks kiiritusraviaparaat ei tööta, vastas kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael, et lineaarkiirendit hooldati eelmisel nädalal ning hooldatakse lähipäevil, sest hooldusel leiti vigu, mistõttu tulid välja vahetada ka need masina osad, mida algul vahetada ei planeeritud. «Hooldusmeeskond annab endast parima, et masin lähipäevil töökorda saada. Kiiritusravi vajavatel haigetel, kel on tekkinud ravipaus, kompenseeritakse see täiendavate seanssidega,» märkis ta.

Ta lisas, et kliinikumi uutes ravikorpustes ehitatakse praegu välja nüüdisaegset kiiritusravikeskust, kus hakkab tööle kolm lineaarkiirendit: kaks uut ning Vallikraavi tänavalt ületoodav. «Seega suureneb meie kiiritusravi võimsus ja töökindlus märkimisväärselt,» ütles ta.

Uus keskus hakkab tööle kas selle aasta lõpus või järgmise aasta algul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles