Kallis abivahend vähendab sportimisel ohte

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Lellsaar
Mikk Lellsaar Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Esimese tüübi diabeetikutest koosneva profiratturite meeskonna Team Novo Nordisk liikmetel on kehale paigaldatud sensor, mille ots läheb läbi naha ning mis mõõdab veresuhkru taset, saates näidu kas spetsiaalsele veresuhkru monitorile või nutitelefoni ekraanile. Kui veresuhkru tase langema hakkab, saab jalamaid geeli või batooni põske pista ning koos teistega edasi kihutada. 

Mikk Lellsaar, üks Eesti diabeetikutest spordiharrastajate eestkõnelejaid, on veendunud, et veresuhkru taset n-ö käigupealt mõõtvad aparaadid kuluks ära ka tavalistele, mitteproffidest haigetele, sest need aitavad veresuhkrut paremini kontrollida ja seda normi piires hoida. Nende aparaatide hind algab aga 1300 eurost. Kuna sensorit tuleb vahetada iga nädal, lisandub igakuise kuluna umbes 250 eurot. Need kulud peab täiskasvanud diabeetik ise katma, sest haigekassa seda ei hüvita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles