Uuring: peedimahla joomine aitab tõhusamalt trenni teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punapeedimahlas leidub kasulikke aineid.
Punapeedimahlas leidub kasulikke aineid. Foto: Panther Media

Kas tahad teha tõhusamalt trenni ja oma vastupidavust suurendada? Hiljutine uuring soovitab sel juhul oma menüüsse lisada peedimahla.

Hiljuti ilmus ajakirjas American Journal of Physiology uuring, kus selgus, et peedimahlas sisalduvad ained võimaldavad veresoontel kergemini laieneda ja suurendavad verevoolu, vahendab Newser.com. See mõjus uuringus osalejatele hästi nii trenni tehes kui ka puhkehetkel. Tänu peedimahla joomisele oli trenni ajal vererõhk madalam ja süda vajas vähem hapnikku – sellest järeldasid uurijad, et peedimahl parandab hapniku kättesaadavust ja vähendab südame koormust. See tähendab, et inimesel on trenni tegemisel rohkem vastupidavust ja väsimustunne tekib aeglasemalt.

Parim uudis on see, et peedimahla positiivne mõju on tuntav juba pärast lühikest aega. Uuringus osalenud 14 meest jõid mahla ainult 15 päeva järjest. See uuring lükkas ümber varasema uuringu, kus peedimahlal ei leitud erilisi häid omadusi trenni tegemiseks. Viimase uuringu läbiviijad siiski tunnistasid, et peedimahla positiivsete mõjude esinemiseks võivad vajalikud olla teatud eeltingimused. Uuringus osalenud inimesed olid kõik noored ja terved ning nad tegid suhteliselt väikese intensiivsusega trenni. Võimalik, et suurema intensiivsusega trenni puhul ei pruugi peedimahla positiivsed mõjud niivõrd palju avalduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles