Parimad koolisööklad asuvad võistlustulle

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitoit
Koolitoit Foto: Toomas Huik.

Neljapäeval, 28. oktoobril selgub toidumessil Tallinn FoodFest Eesti parim koolisöökla 2010.

Parima Koolisöökla tiitlile asuvad võistlema Martna Põhikool, Paikuse Põhikool, Sargvere Lasteaed-Algkool, Sõmeru Põhikool, Tartu Raatuse Gümnaasium, Valga Põhikool ja Ääsmäe Põhikool. Finaalis valmistavad koolikokad žüriile hindamiseks kokku kolm rooga - supi ja magustoidu ehk ühe supipäeva koolilõuna ning sooja köögiviljaroa omal valikul.

Hindamisel võetakse arvesse toidu maitset, toiteväärtust, välimust, serveerimist ning valmistamise protsessi. Iga roog serveeritakse kohtunike poolt ettenähtud ajal, ajagraafikust kinnipidamist hinnatakse.

Žüriisse kuuluvad Sirje Jaansoo Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudist, Kaie Pappel Tallinna Ülikoolist, Elektrolux Eesti tehnoloog Astra Teelem, Jüri Gümnaasiumi direktor Maria Tiro ja Audentese Erakooli õpilane Elisabet Visnapuu. Žürii tööd juhib restorani C´est La Vie peakokk Vello Kiviberg.

Viiendat korda peetaval konkursil osales sel aastal kokku 20 kooli üle Eesti, neist seitse pääses finaali. Eelvoorus pidid koolisööklad esitama fotod sööklast ja koolist ning ühe koolinädala lõunamenüüd koos tehnoloogiliste kaartidega, mida hindas professionaalsetest toiduasjatundjatest koosnev žürii.

Kõik finaali pääsenud võistkonnad alustavad lõppvõistlust võrdselt positsioonilt. Kõik finalistid saavad auhinnaks erialase messikülastuse Helsingis ning kingitused võistluse sponsoritelt. Lisaks saavad võitjad võimaluse osaleda erialasel täiendkoolitusel.

2009. aasta parima koolisöökla tiitel läks Kivi-Vigala Põhikoolile Raplamaalt, mida esindasid kokad Rutt Rasva ja Katrin Klimenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles