Alender, Purga ja Kersna: ärge eksperimenteerige oma laste peal

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yoko Alender
Yoko Alender Foto: Riigikogu kantselei

Riigikogu liikmed Yoko Alender, Heidy Purga ja Liina Kersna kutsuvad lapsevanemaid üles usaldama Eesti meditsiinisüsteemi, sest omaalgatuslikud meditsiinilised katsetused laste peal võivad lõppeda pöördumatute tervisekahjustustega.

«Me kõik tahame oma lastele head. Ükski terve mõistusega lapsevanem ei soovi oma lapsele halba. Palun, ärge eksperimenteerige oma laste peal ainetega, mille puhul puuduvad igasugused uuringud nende raviomaduste kohta. Meist keegi ei tahaks ju, et meie laste peal tehakse inimkatseid,» ütlesid Alender, Purga ja Kersna oma ühisavalduses.

Terviseamet on hoiatanud, et kloordioksiidi tarvitamine isegi väikestes kogustes võib põhjustada tervisekahjustusi. Ameti sõnul on tegemist enamasti tööstuses ja desinfitseerimisvahendina kasutatava ainega, mille tarvitamine on ohtlik ja võib põhjustada pöördumatuid tervisekahjustusi.

Yoko Alender, Heidy Purga ja Liina Kersna panevad lapsevanematele südamele, et juhul kui te teate last, kes on kloordioksiidi või nn MMSi tarvitanud, läheks esimesel võimalusel perearsti juurde kontrolli. Kui aga ainet tarvitanud laps oksendab või kurdab kõhuvalu, peaks viivitamatult arsti poole pöörduma.

«Me kõik tahame, et meie lapsed oleksid terved ja rõõmsad. Hoolitseme selle eest, et nende toidulaud oleks tervislik ja mitmekesine, et nad saaksid piisavalt liikuda ning kiidame neid ka väikeste hästi tehtud asjade eest, et nad kunagi ei unustaks, kui kallid nad meile on. Siis on meie lapsed terved ja õnnelikud,» soovitasid Alender, Kersna ja Purga ning lisasid, et tervise murede korral tasub kindlasti pöörduda perearsti või apteekri poole. Kiiret abi saab ka perearsti nõuandetelefonilt 1220 või tasulisest lastearsti nõuandetelefonilt 1599. 

Mürgistuste kahtluse või mürgistuste korral on võimalik infot ja nõu küsida terviseameti mürgituseinfoliinilt 16 662, kuhu helistamine on anonüümne, kõnedele vastatakse ööpäevaringselt kõikidel nädalapäevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles