Politsei tegi kloordioksiidi grupi eestvedajate kodudes läbiotsimisi ja kuulas üle kolm inimest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMS.
MMS. Foto: Lugejapilt

Politsei tegi eile kloordioksiidi ehk MMSi grupi eestvedajate kodudes läbiotsimisi, leidis keemilist ainet ja kuulas menetlusalustena üle kolm inimest ning esitas väärteomenetluse raames esialgsed kahtlustused.

«Eile toimus isikute kodudes kolm läbiotsimist, leiti ainet, mis läheb ekspertiisi ning siis selgub ka uurimise edasine käik,» lausus Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava Postimehele.

Läbiotsimised viidi läbi väärteo korras ning esialgu on kahtlustus esitatud karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis puudutab ebaseaduslikku majandustegevust. «Uurimise all on enam kui ühe inimese tegevus,» täpsustas Aava.

Samuti kuulas politsei menetlusalustena üle kolm inimest.

Läbiotsimise käigus leiti ainet, mis võib olla MMS ning toimetati ekspertiisi. Menetlus peab välja selgitama, mis ainega on tegu, kas selle aine käitlemine on lubatud ja seejärel, kas on alust kellelegi kahtlustusi esitada.

Möödunud nädalal kirjutas Eesti Päevaleht, et Eestis on rühmitus, mis peab mürgist kloordioksiidiimeravimiks ja kasutab seda ka lastel. Facebooki kinnises grupis kogunevad jüngrid peavad kloordioksiidi imerohuks, mis ravib kõike alates külmetusest kuni autismi ja aidsini. Lastel kloordioksiidi mürgistusega kaasnevat oksendamist ja kõhulahtisust peavad nad aine ravitoime ilminguks.

Rohkem kui 3200 liikmega kloordioksiidi propageerijate Facebooki grupp on praeguseks salastatud ja nähtav ainult grupi liikmetele. Grupiga liitumine oli ka enne laiema avalikkuse ette jõudmist kinnine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles