Enim raha laristavad toidule noored

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihti eelistavad noored söögitegemisele valmistoitu.
Tihti eelistavad noored söögitegemisele valmistoitu. Foto: SCANPIX

Briti noored kulutavad toidule tunduvalt rohkem raha kui täiskasvanud ja seda peamiselt seepärast, et neil napib teadmisi toiduvalmistamisest, selgub uuringust.

16-24-aastaste noorte puhul on tegu enim toidule raha kulutava vanusegrupiga – keskmiselt kulutavad briti noored toidule nädalas 86 eurot võrreldes täiskasvanutel toidule kuluva 77 euroga, selgub BBC Good Food läbi viidud uuringust.

Enamus noorte toidurahast kulub väljas söömisele ja koju kaasa ostetavale toidule, vahendab Independent. Kui noortel kulub kaasaostetavale toidule keskmiselt 26 eurot nädalas, siis täiskasvanutel on selleks summaks 15 eurot ja üle 65-aastased vaid neli eurot nädalas. Ka kohvikutes ja restoranides kipuvad noored kulutama rohkem kui täiskasvanud – noortel kulub väljas söömisele keskmiselt 38 eurot, täiskasvanul aga 23 eurot nädalas.

Noorte suure rahakulutamise põhjuseks näib olevat vähene huvi ja oskus ise toitu valmistada, sest 16-24-aastased noored oskavad otsast lõpuni valmistada toitu vaid nelja lihtsa ja levinud retsepti järgi. Laste tervisliku toitumise kampaania eestvedaja Henry Dimbleby sõnul on need arvud masendavad, sest toiduvalmistamisoskus on eluks väga oluline. «Meil on juba kaks põlvkonda, kelle esmased toiduvalmistamisoskused on puudulikud – esiteks on pidev valmistoidu söömine väga kallis, teiseks võib see viia diabeedi ja rasvumiseni,» ütles ta.

Good Food toimetuse juht Christine Hayes aga arvas, et noorte toiduvalmistamise näitajatel pole midagi viga, sest paljud ei pruugi selles vanuses veel vanematest eraldi elada. «Selles vanuses on palju muidki asju, mis noorte aega võtavad. Kuigi ka üheskoos söögitegemine on seltskondlik ettevõtmine, ei eelista noored seda aga sõpradega väljas söömas käimisele,» lisas ta. Focus on Food toiduühingu juht Jane Sixsmith lisas, et valmistoidu ostmise ja väljas söömise põhjusteks on ka mingil määral aja kokkuhoid, toitude hea hind ja kättesaadavus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles