Ossinovski: ma ei sõdi alkoholi vastu, vaid kainema ühiskonna eest

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kirjutas sotsiaalmeedias, et ta mõistab alkoholitootjaid, kes oma huvide eest seisavad, kuid samas on ta kindlal veendumusel, et alkoholitootjate majanduslikud huvid ei kaalu kuidagi üles Eesti inimeste tervist.

Reedel jõudis alkoholiseaduse mustand õlletootjate kätte, mille peale üks neist olevat öelnud, et «Ossinovski tahab ju Eestis šariaadi kehtestada»,» kirjutas Ossinovski Facebookis. «Ühisrindele on mõne päevaga mobiliseeritud nii raskemat kui kergemat tehnikat. Lisaks alkoholitootjatele ja nende PR-gurudele on kohale toodud eratelekanalid, poeketid, toiduainetööstuse liit ja tanklad. Võimas seltskond, aga ootame veel lisa. Eriti välismaist «ekspertiisi»».

«Vaatamata pealkirjadele, ei sõdi ma alkoholi vastu. Ma sõdin Eesti inimeste parema tervise ja kainema, vägivallatu ühiskonna eest. Üle tuhande alkoholisurma aastas, täiesti valdav alkoholitarbimine alaealiste seas, kümned tuhanded purunenud peresuhted, vigastused, vägivald ja avaliku korra rikkumised, otseselt kaotatud majanduslik potentsiaal kuskil 2% SKTst aastas. Nimekirja võib jätkata,» möönis minister.

Ta märkis, et jah, alkoholitootjate ja ühiskonna huvid on kardinaalselt erinevad. Esimesed tahavad õigustatult müüa võimalikult palju alkoholi ning teenida suurimat võimalikku kasumit, kuid ühiskonna huvides on vähendada oluliselt üldist alkoholitarbimist.

«Ma mõistan alkoholitootjaid oma erihuvi eest seismisel, ent olen kindlal veendumusel, et alkoholitootjate majanduslikud huvid ei kaalu kuidagi üles Eesti inimeste tervist. Sektor, mis teenib kasumit Eesti inimeste tapmise pealt, peab seda mõistma,» lisas ta.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles