Video: Kurt tüdruk ja varjupaiga koer leidsid ühise keele

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Animal Humane New Mexico

Väikesel kurdil tüdrukul ning pererahva poolt hüljatud koeral oli probleeme suhtlemisel ümbritseva maailmaga, kuni nad said omavahel kokku ning leidsid ühise keele.

10-kuune Baxter elas Uus-Mehhikos varjupaigas, kuid sealne «ülerahvastatus» ja kära tekitasid koerale sellist stressi, et ta muutus suhtlemispelguriks. Baxter vajas kedagi, kes teda mõistaks ja ka väikesel kurdina sündinud Neeval oli samasugune vajadus, kirjutab The Dodo.

Neeva vanemad külastasid New Mexico varjupaika, et leida Neevale sobivat rahulikku ja mõistvat koera ning otsustasid adopteerida Baxteri.

Neeva kasutab inimestega suhtlemiseks vaid viipekeelt ja seega tuli tal seda õpetada ka oma koerale. Baxter õppis lühikese ajaga selgeks, kuidas istuda, jääda kohale või minna edasi. Neeva andis Baxterile isegi viipekeelse nime.

Tüdruku ema Chelsea Goffi sõnul mõistab koer Neevat suurepäraselt. Baxter olevat armas, õrn ja sõbralik koer ning väga rahulik ka siis, kui Neeva paneb ta voodisse või asemele lamama ja jutustab koerale lugusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles