Amet hoiatab lapsevanemaid ohtlike lutikettide eest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlikud lutiketid.
Ohtlikud lutiketid. Foto: Terviseameti Facebooki profiil

Terviseamet lasi neile laekunud vihjete alusel kontrollida lutikettide müügiga tegelevat isikut, mille järel selgus, et müügisolevad lutiketid pole lastele turvalised.

Tarbijakaitseamet tegi terviseameti palvel kontrollostu Facebookis lutikette müüvalt lehelt. Ostetud lutikett saadeti laborisse testimisele, kus selgus, et taolised lutiketid ei ole lastele ohutud, kuna testimisel eraldusid keti väikesed osakesed, mis võivad põhjustada laste lämbumist. Samuti ei vastanud nõuetele lutiketi pikkus ega jämedus.

Enne lastele suunatud toodete müüki oleks hea teada, et lastekaubad peavad olema valmistatud sellistest materjalidest ja niisugusel viisil, et nende tavapärane kasutamine oleks laste tervisele ohutu. Tooteid saab enne müügitöö kavandamist saata või viia testimiseks terviseameti kesklaborisse.

Terviseamet ei ole testinud kõikide lutiketi tootjate ja müüjate kette, aga ettevaatusabinõuna soovitatakse taolisi kette hoida lastele kättesaamatus kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles