Väikse poisi haruldane operatsioon sõltub annetustest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 head
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa tasub küll operatsiooni eest, kuid kohale sõitmise eest peab pisipoisi pere ise maksma.
Haigekassa tasub küll operatsiooni eest, kuid kohale sõitmise eest peab pisipoisi pere ise maksma. Foto: SCANPIX

Suvel kaheaastaseks saanud Narva poiss Mihhail Matšihhin sündis kurdina ja selleks, et kuulma ja rääkima hakata, vajab ta ajutüveimplantaadi ABI siirdamise operatsiooni.

Poisile on pandud väga haruldane diagnoos − Micheli aplaasia ehk täielik kurtus, kirjutab Põhjarannik. Miša ema Natalja sõnul avastati poisil kuulmishäire juba sünnitusmajas ning edasised uuringud näitasid sisekõrva struktuuri puudumist.

Et poiss kuulma ja rääkima hakkaks ning täisväärtuslikult areneda saaks, on talle tarvis teha ajutüveimplantaadi ABI siirdamise operatsioon.

Eestis sääraseid operatsioone ei tehta, kuid Itaalias Milanos on kliinikum, kus sellega tegeldakse. Haigekassa maksab konsultatsiooni, operatsiooni ja taastusravi küll kinni, kuid lasterikkal perel, kus kasvab neli last, ei ole välismaale sõitmiseks raha. Seda enam, et seal tuleb neil käia vähemalt kolm korda.

Itaaliast kutset oodates otsivad Miša vanemad ka teisi võimalusi. «Saime teada, et Peterburis käivad samuti välismaa spetsialistid, kes sääraseid operatsioone teevad, ning kaalume ka seda võimalust,» ütles Natalja.

 Ema lisas, et kui kokku saadakse vajalikust suurem summa, siis muretsetakse üle jääva raha eest Narva Paju koolis õppivatele vaegkuuljatest lastele interaktiivne tahvel.

Arvelduskonto: 

EE531010011718697221

Mihhail Matsihhin

Pikemalt loe Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles