Arstitudengid viivad haiglasse ja hooldekodudesse jõulusoojust

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstitudengid.
Arstitudengid. Foto: Ove Maidla / Postimees

Seoses 25. tegutsemisaastaga on Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) pühendanud detsembrikuu eakate tervise ja heaolu kuuks. 

Selle raames korraldatakse 21. detsembril koostöös Neumann stuudioga Tartu Ülikooli Kliinikumi õendushooldus-osakonnas sealsetele patsientidele jõulukontsert. Lisaks saadetakse detsembrikuu vältel hooldekodudesse jõulukaarte.

«Jõulukuu on hoolimise ja armastuse aeg, mistõttu soovime tuua südamesoojust nendele, kes tervislikel põhjustel peavad oma jõulud perest ja lähedastest eemal veetma,» kommenteeris teemakuu eestvedaja Triin Pohlak.

21. detsembril korraldataval jõulukontserdil Tartu Ülikooli Kliinikumi õendushooldus-osakonnas astuvad esinejatena üles arstiteaduskonna tudengid, kellest paljud on varasemalt ka teaduskonna muusikaõhtutel oma esinemistega kuulajate südamed võitnud. «Jõulude ajal käiakse ikka erinevatel kontsertidel ja nauditakse muusikalisi etteasteid. Kõrgemas eas, kui kipuvad kroonilised haigused kimbutama, on füüsilise tervise juures oluline silmas pidada ka vaimset. Kuna õendusabi osakonnas viibijatel ei ole alati võimalik seda teha, viimegi kauni muusika nende juurde,» kommenteeris jõulukontserti arstiteaduskonna projekti «Üliõpilashooldus» koordinaator Aleksandra Rautio.

Hooldekodudesse saadetavaid jõulukaarte ilmestavad aga arstitudengite head soovid ja mõtted. «Plaan on jõuda oma soovidega kindlasti Tartu ja Tartumaa hoolekandeasutusteni ning miks mitte mujalegi Lõuna-Eestisse. Isiklik pühadekaart toob kindlasti rõõmu igaühele,» nentis Triin Pohlak.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts on arstitudengeid ühendav organisatsioon, mis tegutseb Eesti tervishoiu arendamise nimel. EAÜSi eesmärgiks on, et Eestis elaksid maailma kõige tervemad ja õnnelikumad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles