Luuakse lahendust vaktsineeritusest ülevaate saamiseks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigile inimestele tehtud vaktsiinidest pole täielikku ülevaadet.
Kõigile inimestele tehtud vaktsiinidest pole täielikku ülevaadet. Foto: Panther Media

Sotsiaalministeeriumi praeguste plaanide järgi peaks rakenduma 2017. aastast e-immuniseerimispass, mis lahendaks vaktsiinide täieliku ülevaate puudumise probleemi.

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik Martin Kadai tõdes, et kuigi praegu kasutatavasse paberkandjal immuniseerimispassi, tuleb teha sissekanded kõikide immuniseerimiste kohta nii lastel kui täiskasvanutel, võib see pass patsiendil kaotsi minna ning kõik andmed patsiendile varasemalt teostatud immuniseerimiste kohta ei pruugi olla väga lihtsasti kättesaadavad, kirjutab meditsiiniuudiste portaal Med24.

«Juhul, kui patsiendile varem teostatud immuniseerimised pole dokumenteeritud ka tervise infosüsteemis (TIS) elektrooniliselt, siis ongi ülevaade immuniseerimise ajaloost puudulik,» lisas ta.

Selleks, et patsiendil endal ning tervishoiuteenuse osutajatel oleks igal vajalikul ajahetkel täielik ülevaade patsiendile varem teostatud immuniseerimistest, ongi planeerimisel elektrooniline immuniseerimispass. «Sisuliselt tähendab see, et kõik teostatavad immuniseerimised kajastuvad TISis ning süsteem genereerib nende põhjalt patsiendile ja tervishoiuteenuse osutajale sobiva immuniseerimispassi vaate,» selgitas Kadai.             

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles