Eaka naise poegi pahandab Ida-Tallinna haigla käitumine

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla.
Ida-Tallinna keskhaigla. Foto: Peeter Langovits.

Oksendamishoogude ja tugeva köha tõttu kiirabiga Ida-Tallinna keskhaiglasse viidud 80-aastane Luise Zeider saadeti pärast proovide tegemist koju, kuid naise pojad leiavad, et ema vajab haiglaravi.

«Ööd läbi ma ei saa magada, mul on kogu aeg köha. Mul enam häält ka ei ole, ma ei jaksa rääkida enam,» kirjeldas eakas naine köhahooge, mis viimasel ajal ägeda oksendamisega lõppevad, vahendab Reporter.ee.

Erakorralise meditsiini osakonnas öeldi vanaprouale, et ta oksendamishoogude ägenedes uuesti kiirabi kutsuks, kuid Zeideri poegade väitel ei ole naine võimeline telefoni kasutama, sest Parkinsoni tõbe tõttu tabab teda ärevas olukorras kontrollimatu käte värisemine.

«Siin me nüüd siis oleme, maksame kõik, käime tööl, sotsiaalmaksud ja asjad, aga kui inimene vajab siis erakorralist ravi, öeldakse meile sealtsamast punktist, et ema on täiesti korras, võib minna rahulikult koju ja et kui tekib lämbumine, küll ta siis helistab uuesti,» oli naise poeg Ulvar Zeider nördinud.

«Tal ei olnud jõudu vastu hakata sellele,» arvas Zeideri teine poeg Leo, et tegelikult oleks ema tahtnud haiglasse jääda.

Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Piret Valdek ütles juhtumit kommenteerides, et eakal naisel tuvastati äge viirusinfektsioon, mille ravimiseks talle soovitusi anti ja suunati ta seejärel kodusele ravile. Valdeki sõnul ei esitanud Zeider sellele ühtegi vastuväidet.

Vanaproua poegi süüdistab Valdek aga ebaviisakas käitumises. «Kogu valvepersonal tegelikult sõimati lihtlabaselt läbi, süüdistati sajas surmapatus ja kes teab veel milles. Olgem ausad, ega pärast sellist käitumist ei ole personalil kõige lihtsam oma tööd jätkata,» rääkis ta.

«See pole esimene kord, kus meil on kiirabiga probleemid, kus meil on haiglaga probleemid, meil on kogu aeg probleemid,» väitis Leo Zeider vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles