Jõulukuu algab HIV-kiirtestimisega

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIV-kiirtestimine tuleb jälle, pilt tehtud läinud aasta sügisel toimunud testimisel.
HIV-kiirtestimine tuleb jälle, pilt tehtud läinud aasta sügisel toimunud testimisel. Foto: Koalitsioon «Ettevõtted HIV vastu»

Homme, esimesel detsembril toimub Tallinnas järjekordne HIV-kiirtestimise üritus, kus soovijad saavad tasuta ja mõne minutiga teada, kas nad on nakatunud või mitte.

Testimine toimub kella 12-18 kesklinnas Foorumi keskuse juures Swedbanki kontori ees. Testi tegemiseks võetakse verd näpust ja vastuse saab teada paari-kolme minutiga.

Kiirtestimisüritusi on korraldatud alates möödunud aasta sügisest ja kokku on end testimas käinud üle 2600 inimese, HIV-positiivseks on osutunud 43 proovi.

Homme loodavad korraldajad, et testida jõutakse 180 inimest, positiivseks võib taolise hulga puhul osutuda paar kuni neli proovi.

Testimisürituse korraldavad koalitsioon «Ettevõtted HIV vastu», Eesti HIV-positiivsete Võrgustik ja Tervise Arengu Instituut. Testidega toetab Aids Healthcare Foundation.

Kiirtestimine on üks üritustest, millega tähistatakse Eestis üleilmset AIDSi vastu võitlemise päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles