Intellekti- ja liitpuudega noored saavad uue kodu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastoolis inimene linnaliikluses.
Ratastoolis inimene linnaliikluses. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Teisipäeval, 21. detsembril pannakse Tallinna lähedal Maidla külas nurgakivi intellekti- ja liitpuudega noortele mõeldud Haraka Kodule.


2011. aasta mais valmiv erivajadustega noorte kodu saab olema teine samalaadne Eestis. Seal luuakse vähemalt 24 erivajadusega noorele tingimused võimalikult iseseisvaks eluks.

Samas on tagatud ka ööpäevaringne hooldus, eluks vajalike oskuste õpetamine ja hariduse jätkamine. Paralleelselt ehitatakse üht kolmest ridaelamut, üht peremaja ja peamaja.

Haraka Kodu loomise ühe eestvedaja Pille Maasiku sõnul on vajadus selliste kohtade järele väga suur. «Ehitatav Haraka Kodu saab olema sügava liitpuudega noortele mõeldud iseseisvat toimetulekut toetav keskkond,» ütles Maasik.

Eraalgatuslik sihtasutus Haraka Kodu asutati 2006. aastal ning selle loomise taga on kolm aktiivset ema – Pille Maasik, Kaire Kindel ja Margit Saluste, kes lõid oma laste jaoks seitse aastat tagasi ka erivajadustega lastele mõeldud Salu kooli Ääsmäel. Kodu nimigi on tuletatud nende endi erivajadusega laste nimedest - HA nagu Hans, RA nagu Rando, KA nagu Katarina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles