Külmadel detsembriöödel tõmba kätte bambuskindad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Looduskosmeetika poe juhataja Sandra Haugase sõnul  saavad käed tihtipeale talvel kõige rohkem kannatada, seega soovitas ta naha kaitsmiseks niisutatud käed ööseks bambuskinnastesse mähkida.

Käenaha hoolduse protseduuri ettevõtmisel soovitas naine alustuseks teha kätele lühike vann sooja, kuid mitte tulise veega. Leotisele sobib lisada pisut toitvaid merevetikaid ja taimeõli – näiteks võiseemnikuvõid ehk sheavõid või nisuiduõli, mis toidavad ja pehmendavad tõhusalt nahka.

Käsi võib koorida nii näo- kui kehanahale mõeldud toodetega. Koorija saab valmistada ka ise.

Sandra näide: sega pruun suhkur või meresool taimeõliga, mis peaksid olema vedelamapoolsed – näiteks nisuidu- või kameeliaõli.

Pärast koorimist tuleks kätele kanda rikkalik kreem või taimeõli (näiteks shea- või kakaovõi). Probleemse naha puhul pidavat parima tulemuse andma, kui kõige lõpuks bambusest kindad kätte tõmmata. Tegemist on materjaliga, mis niiskust endasse ei tõmba ning laseb kõigel nahasse imenduda, selgitas Haugas.

Kõige kasulikum on protseduur läbi viia õhtul enne magamaheitmist ja kindad ööks kätte jätta. Koorida pole soovitav üle korra nädalas, kuid nahka võib kreemitada ja bambuskindaid kasutada vastavalt vajadusele sagedamini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles