82aastane vanavanaema tembeldati filmipiraadiks (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
82aastane vanavanaema tembeldati Suurbritannias filmipiraadiks
82aastane vanavanaema tembeldati Suurbritannias filmipiraadiks Foto: PantherMedia

Suurbritannias Birminghami lähedal elav 82aastane Patricia Drew sai süüdistuse internetis filmi «The Company You Keep» illegaalses jagamises, kirjutab BBC.

Linateose autoriõiguste omanik TCYK LLC saatis jaanuaris vanaprouale ametliku kirja, milles väitis, et Drew jagas filmi illegaalselt oma isikliku arvuti abil. Ettevõte nõudis naiselt 600 naela suuruse trahvi maksmist, ähvardades vastasel juhul ette võtta kohtutee.

Patricia Drew minia Sheila Drew sõnul on sellised väited absurdsed ning auväärses eas proua ei oskavat üleüldse faile internetis jagadagi.

Guardiani andmetel on TCYK LLC sarnaseid kirju saatnud ka kümnetele teistele kohaliku telekomifirma SKY teenuste tarbijatele.

Vanaproua ise on süüdistustest äärmiselt häiritud.

«Mind süüdistatakse asjades, mida ma ei ole korda saatnud...kui paljude teiste inimestega on seda juhtunud?».

Ettevõtte andmetel toimus autoriõiguste rikkumine 2013. aasta 25. aprillil, perekonna sõnul oli Patricia sellel ajal üksi kodus.

BBC palus kommentaari ka IT eksperdilt Craig Sharpilt, kelle sõnul on tegu ilmselt turvamata internetivõrgu probleemiga.

«Kõige tõenäolisemalt on illegaalseks jagajaks hoopis keegi, kes suutis kasutada proua Drew WiFi võrku.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles