Kuidas saia süües kaalus alla võtta?

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saia võib süüa küll, kuid seda tuleb teha targasti.
Saia võib süüa küll, kuid seda tuleb teha targasti. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Kui tavaliselt on toitumisnõustajad seisukohal, et kaalu langetamiseks tuleb süüa vähem süsivesikuid, kuid tegelikult ei ole nende täielik väljajätmine menüüst sugugi tervislik ja ei pruugi tuua ka kaalulangust.

«Madala süsivesikute sisaldusega dieedid muudavad nii mind kui ka minu tuttavaid tujukaks, ütles raamatu «Totaalne muutumine: eluaegne kaalukaotus 21 päevaga» kaasautor Heidi Powell portaalile news.com.au. Tema sõnul tahavad inimesed dieedi tulemust kiiresti näha, kuid kiired lahendused annavad ka väga lühiajalise tulemuse.

Selleks, et pikaajaliselt kaalu kaotada, tuleb ekspertide sõnul süsivesikuid küll süüa, kuid seda tuleb teha targasti. Väga tõhus on näiteks meetod, mida kasutavad paljud regulaarselt jõusaalis käivad inimesed. Enamiku ajast söövad nad küll madalate süsivesikute sisaldusega toitu, kuid seedimise korrashoidmiseks tarbivad nad mõnel päeval tavalisest rohkem süsivesikuid.

Powelli ja tema kolleegide kirjutatud raamatus pakutakse välja dieet, mille käigus süüakse neljal päeval palju süsivesikuid, kahel päeval vähe ja kolmandal nii-öelda «petupäeval» tekitatakse kehas tunne, et ta saab kehakaalu hoidmiseks piisavalt süsivesikuid, mistõttu loobub organism rasva ladustamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles