Kaks ravimit, mida ei tasu peagi apteegist otsida

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimit tuleb tarvitada vastavalt selle infolehele.
Ravimit tuleb tarvitada vastavalt selle infolehele. Foto: Panther Media/Scanpix

Ravimiameti sõnul saavad peagi apteekidest otsa kõrgvererõhutõve ja eesnäärme healoomulise suurenemise leevenduseks mõeldud Cardura 4 mg tabletid ja Cardura XL 4 mg toimeainet prolongeeritult vabastavad tabletid ning depressiooniravim Zoloft 50 mg õhukese polümeerikattega tabletid.

Cardura 4 mg tablettide tarneraskused kestavad märtsi lõpuni ja Cardura XL 4 mg toimeainet prolongeeritult vabastavate tablettide tarneraskused aprilli lõpuni, teatab ravimiamet oma kodulehel. Mõlema ravimi toimeaine on doksasosiin ning mõlemad ravimid on ameti sõnul praegu veel apteekides saadaval.

Tarneraskustes on ka depressiooni ja ärevushäirete ravim Zoloft 50 mg õhukese polümeerikattega tabletid, mille toimeaine on sertraliin. Selle ravimi tarneraskused kestavad eeldatavasti märtsi lõpuni. Ravim on ameti hinnangul osas apteekides veel saadaval ning samuti on kättesaadavad teiste tootjate samas ravimvormis ja annuses olevad sertraliini sisaldavad preparaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles