Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Vähk, mida aitab ära hoida kala või kalaõli söömine

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Triin Ärm
Copy
Lõhe.
Lõhe. Foto: SCANPIX

Värske uuring näitab, et kala ja kalaõli tarbimine vähendab rinnavähi tekkimise riski menopausijärgses eas rasvunud naistel.

Ülikooli Penn State College of Medicine teadlased jõudsid järeldusele, kaitsev efekt tuleneb tõenäoliselt oomega-3 rasvhapete põletikuvastasest toimest, kirjutab newsmax.com.

Uurimust juhtinud teadlane Andrea Manni ütles, et uuringute põhjal esineb normaalses kaalus naistel vähem põletikke, mistõttu on neil ka kalaõlist saadav kasu rinnavähi ennetamise aspektist väiksem. Sellest uurimusest selgus, et kasulikud rasvhapped vähendasid rinnavähi tekkimise riski naistel, kelle kehamassiindeks oli üle 29. Normaalse kehakaalu puhul jääb kehamassi indeks tervise arengu instituudi hinnangul vahemikku 18,5-24,9.

Ka varasemates uuringutes on välja toodud rasvhapete mõju rinnavähi tekkele, kuid tulemusi on olnud vastakaid.

Uurimus avaldati veebiajakirjas Cancer Prevention Research. See kestis kaks aastat ja selles osales 266 naist.

Tagasi üles