Mis juhtub, kui sa ei vaheta iga päev oma aluspesu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Ainult täiuslikud naised vahetavad oma aluspesu iga päev, nii et arvatavasti on igaüks meist vähemalt korra elus olnud ebatäiuslik. Mis aga juhtub, kui kanda sama aluspesu mitu päeva järjest?

Ühe uuringu järgi on igal naisel keskmiselt 34 paari aluspükse, samas aastal 1999 oli meil keskmiselt vaid 12 paari alukaid. Doktor J. Scott Kasteler tunnistas väljaandes Greatist, et juhul, kui aluspesu pole silmanähtavalt must, siis tegelikult ei tohiks midagi juhtuda, kui selle ka järgmisel päeval jalga tõmbame. Siiski tasub olla tähelepanelik – Bustle nimetab viis asja, mis võivad juhtuda, kui me ei vaheta pesu piisavalt tihti.

  1. Su nahk hakkab sügelema. Pesemata aluspüksid ärritavad nahka, kuna pesumaterjalis hakkavad end mõnusalt tundma bakterid. Iseenesest ei tasu sügelustunde pärast väga muretseda, aga kui sa pidevalt sellises seisus elad, võib kaasneda nii mõnigi tõsisem tervisemure.
  2. Sul tuleb lööve. Sügelustundele järgneb paratamatult lööve. Enimlevinud on higistamisega kaasnev lööve ning see on ääretult ebamugav ja sügelev.
  3. Su vagiina hakkab teistmoodi lõhnama. Kui tavaliselt pole su intiimpiirkondadest erituvates lõhnades midagi halba (see on ainult normaalne), siis on teatud lõhnad, mis püüavad sulle teada anda, et on aeg midagi ette võtta. Kui muskusaroom hakkab üle võtma, püüab su vagiina mõista anda, et oleks aeg pesu vahetada ning värsket õhku ligi lasta.
  4. Sul võib tekkida pärmseenenakkus. See juhtub kõige tõenäolisemalt higiste aluspükste pikaajalise kandmise tulemusena – nii, nagu sa ei istuks liiga kaua märjas trikoos, ei tasu jätta vahetamata ka aluspesu. Pärmseened tunnevad end eriti mõnusalt niiskes keskkonnas, nii et ära aita neile vastikutele tegelastele kaasa. Ka sünteetiline aluspesu on võrreldes puuvillasega väga nakkusesõbralik.
  5. Sul võib tekkida põiepõletik. Kui sul pole kunagi olnud põiepõletiku, siis võid end õnnitleda. Tegemist on valuliku ja vastiku haigusega, millel on erinevad põhjused, seejuures võib seda konditsiooni põhjustada must aluspesu. Nii et kui sul ongi 34 paari alukaid, siis palun väga – kanna neid iga päev ja ära unusta pesu kuuma veega regulaarselt pesta!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles