Haigla tulud kerkivad protsendi võrra. Palgatõus oli 11 protsenti

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aastaga võrreldes tõuseb miinimumtunnitasu 1. aprillist eriarstidel 9, õdedel 10 ja hooldajatel 12 protsenti.
2016. aastaga võrreldes tõuseb miinimumtunnitasu 1. aprillist eriarstidel 9, õdedel 10 ja hooldajatel 12 protsenti. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi haigla läbirääkimised haigekassaga lõppesid nii, et raviasutus saab küll arvestada mullusest protsendi võrra suurema rahasummaga, ent samas kerkisid meditsiinitöötajate palgad nendega sõlmitud lepingu kohaselt jaanuaris keskmiselt 11 protsenti.

Haigla tänavune eelarve on ligi 18 miljonit eurot ja palgafond moodustab sellest ligi 69 protsenti ehk 12,7 miljonit eurot. Palgatõus oli kokku lepitud juba paar aastat tagasi töötajate ja asutuse vahel sõlmitud pikaaegse lepinguga. Arstidel oli see 11,11 ning õdedel ja hooldajatel 10 protsenti. Sellega kaasnes haigla juhtkonna sõnul palgasurve ka teistelt töötajatelt.

«Et oleme teenusettevõte, on meie põhiväärtus inimesed ning töötasu on meie kulutustest suurim osa,» selgitas haigla juhatuse esimees Priit Tampere. «Oleme aastaid oma kulutustes esimesse järjekorda seadnud töötajad ehk töötasu ja koolitused ning seejärel meditsiinitehnika. Betoon ja muud investeeringud on jäänud viimaseks.»

Tänavu kahe ja poole kuu jooksul on haiglajuhil tulnud koondamisest teatada kolmele töötajale, lisaks on nad loobunud mitme tühjaks jäänud ametikoha täitmisest. Samas eitas Tampere, et koondamise põhjuseks on sotsiaalministeeriumist tulnud korraldus ja sellega kaasas olnud mõõdik koondatavate arvu kohta. 

«Protsess jätkub selle aasta ja järgmiste aastate jooksul pidevalt ja vastavalt vajadusele,» lausus ta.

Nii on haiglal tekkinud vajadus palgata ka täiesti uusi töötajaid. Näiteks otsitakse praegu IT- ja arendusjuhti.

Viljandi haigla juht on varem korduvalt rõhutanud, et koondamised ja uute inimeste palkamised on seotud haigla rahastamisega. Viljandi raviasutus saab 60 protsenti oma eelarvest haigekassast ja 40 protsenti teistest allikatest, millest peamised on ministeeriumidega sõlmitud kokkulepped.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles