Uuring: inimesed kuulavad liiga sageli ebausaldusväärset tervisenõu

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Peaaegu kõik regulaarselt treenivad inimesed ütlevad, et ei laseks ühelgi asjatundmatul inimesel endale tervisealast nõu anda, kuid ometi näitab uus uuring, et 88 protsenti inimestest on just seda teinud. Kolmandik neist on põhjusena märkinud liiga kõrget hinda.

Be A Better You viis tuhande briti hulgas läbi küsitluse, et teada saada, milliste tervisenõuannete järgi inimesed käituvad. 98 protsenti vastanutest usaldavad õppinud spetsialiste, kuid 60 protsenti usaldavad vastavaid ajakirju, suisa 57 protsenti fitness'ile pühendatud blogisid, 52 protsenti lasevad YouTube’i videotel endale nõu anda ning 22 protsenti kuulavad sõpru ja perekonda.

Samas tunnistas kümnendik, et kuigi nad kuulavad toitumisnõustajate ja treenerite nõuandeid, ei ole nad järele uurinud, milline on üldse nende spetsialistide haridus. Uuringust selgus ka, et 39 protsenti inimestest on otseselt end halva nõuande järgimise tõttu ka trennis vigastanud.

Uuringu läbi viinud Simon Bubbi sõnul on tulemused häirivad. «Inimesed ütlevad, et spetsialisti nõuanded on kallid, kuid tegelikult ei lähe see maksma rohkem kui üks õhtu linna peal. Asi on lihtsalt indiviidi prioriteetides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles