Whoopi Goldberg hakkab tootma kanepit menstruatsioonivalude vastu

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Whoopi Goldberg
Whoopi Goldberg Foto: AFF/PA Images/Scanpix

Näitlejanna Whoopi Goldberg andis teada, et lõi koostöös kanepiärinaise Maya Elisabethiga ettevõtte Whoopi & Maya meditsiinilise kanepi tootmiseks, mis on mõeldud menstruatsiooniaegsete ebameeldivate sümptomite leevendamiseks. 

Ameerika California osariigis, kus meditsiiniline kanep on legaalne, tulevad müügile THC-d sisaldavad suupisted, tinktuurid, kehakreemid ja vannileotised, mis leevendavad menstruatsioonivalu, edastab Huffington Post. 

«Ma võtan seda kenasti ja rahulikult. Ma ei taha, et inimesed arvaks, et see on mingi nali. Naistele ei ole see nali,» sõnas Goldberg. 

Kahtlemata ei ole «päevade» valu mingi nali. Kõhukrambid või tuikav valu võivad pesitseda alakõhus või ka seljas, mõjutades naisi nii enne menstruatsiooni algust kui selle ajal. Valuga võivad kaasneda iiveldus, kõhulahtisus, peavalu, pearinglus, mis sõltuvalt naisest võivad oma tugevusega häirida igapäevaseid toiminguid.

Arvukad uuringud on tõestanud, et marihuaana võib olla tõhus kroonilise valu vaigistaja, mis ka parandab und ning vähendab ärevust ja depressiooni. 

Uue äriettevõtte loomiseni jõudis Whoopi Goldberg tänu sellele, et on harjunud leevendama oma glaukoomi peavalusid meditsiinilise kanepiga. Uurides, kas midagi sarnast on loodud ka naistele, puutus ta kokku ekspertide halvustava suhtumisega. 

«Mul on tütar ja kaks tütretütart, kes on minult pärinud kohutavad menstruaalvalud,» rääkis 60-aastane Goldberg. «Kuna ma olen kanepit suitsetanud aastaid, rääkisin paljude marihuaanaäris töötavate meestega sellest, et toota midagi sarnast naistele menstruatsioonivalu leevendamiseks. Alati sain neilt vastuseks, et «see on liiga nišitoode.» Jah! Pool planeedi elanikkonnast on turunišš! Suuremal osal meestest pole õrna aimugi, mis «päevad» on ja mida need endast kujutavad,» sõnas ettevõtlik naine, kes otsustas ohjad enda kätte võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles