Läti avaldas ravimifirmade «annetused» arstidele (2)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid.
Arstid. Foto: SCANPIX

2 852 442 eurot. Sellise summa eraldasid mullu ametlikult Läti arstide toetuseks rahvusvahelised ja kohalikud ravimitootjad.

2015 oli esimene aasta, mil ravimifirmad Läti valitsuse korraldusel need andmed tervishoiuinspektsioonile teatavaks pidid tegema, kirjutab Dienas Bizness.

Varem avalikustati numbreid valikuliselt, mis tekitas vastakaid reaktsioone: ühest küljest toetavad ravimifirmad niiviisi arstide ametialast täiendõpet, kuid teisest küljest võib aimata varjatud altkäemaksu – on ju edaspidi kiusatus kirjutada välja moosija tooteid.

Esitatud andmete valguses olid Läti arstide mullused suurimad «sponsorid» SIA Bayer (üle 288 000 euro), SIA Roche Latvija (237 000 eurot), Novartis Pharma Services Läti esindus (184 000 eurot), SIA Sanofi Aventis Latvia (179 000 eurot) ning Pfizer Luxembourg SARL Läti filiaal (121 600 eurot).

Toetuse alla ei kuulu üksnes arstide reiside rahastamine, vaid ka kümnetesse tuhandetesse eurodesse ulatuvad summad tohtrite toitmiseks ja jootmiseks kohalikel üritustel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles