Tee ise jäätist: jäine kevadekuulutaja Kreeka jogurtist

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jogurtijäätis.
Jogurtijäätis. Foto: Valio

Esimeste päikeseliste ilmadega tekib vastupandamatu soov pidada hubasel terrassil või tärkavas kevadaias kauaoodatud piknikut pere või sõprade seltsis. Üheltki aiapeolt ei puudu kunagi soolased hõrgutised, kuid tõeline staar mõnusal soojal päeval on siiski hoole ja armastusega valmistatud jäine maius. 

Jäätiseteo muudab põnevamaks see, kui kasutad tavapärasest erilisemaid koostisosi. Valio soovitab mahedamaitselise jogurtijäätise retsepti seoses uue Alma Kreeka jogurtiseeria turuletoomisega, mis sobib oma sametise konsistentsi poolest jäätise koostisesse kui valatult. 

See jogurtijäätis ei jäta külmaks ka kõige suuremaid gurmaane ja pakub tervislikku ning valgurohket vaheldust tavapärasele rammusale koorejäätisele. Proovi järele ja muuda iga koosviibimine meeldejäävaks maitseelamuseks!

Vaja läheb:

  • 2 munavalget
  • 0,5 tassi suhkrut
  • 3 dl maitsestamata Kreeka jogurtit
  • 0,5 dl glükoosisiirupit

Valmistamine

Vahusta munavalged, segades tasapisi samal ajal hulka suhkur. Teises kausis valmista segu Kreeka jogurtist ja glükoosisiirupist ning lisa sellele juurde vahustatud munavalged suhkruga. Kalla valmissegu jäätisemasinasse ning lase sel töötada seni, kuni jäätis on külmunud. 

Kel jäätisemasinat pole, võib asetada segu kaanega kaetult sügavkülma tahenema. Jääkristallide vältimiseks tuleks sel juhul jäätisesegu kuni kolm korda iga paari tunni tagant läbi mikserdada. Serveeri valmis jogurtijäätist värskete marjadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles