Fitbit tõestas, et naine valetas enda vägistamise kohta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutikad spordikäevõrud Fitbit Force, Jawbone Up, Fitbug Orb ning Nike FuelBand SE
Nutikad spordikäevõrud Fitbit Force, Jawbone Up, Fitbug Orb ning Nike FuelBand SE Foto: SCANPIX

Andmed on alati olnud kahe teraga mõõk. Mugavus ühest küljest ning mure privaatsuse ja turvalisuse pärast teisest küljest.

Seesama kehtib ka Fitbiti aktiivsusmonitori kohta. Pennsylvanias väidavad politseiametnikud, et tegu pole vaid aktiivsusmonitori, vaid ka valedetektoriga, vahendab Wall Street Journal.

44-aastane naine sai kaheaastase katseaja ning 100 tundi ühiskondlikkult kasulikku tööd selle eest, et valetas öise sissetungi ning vägistamise kohta. Ta väitis, et oli tööreisi ajal tööandja majas ning oli läinud magama umbes keskööl, misjärel meessoost sissetungija äratas ta ning vägistas vannitoas.

Kohale tulnud ohvitser märkas Fitbiti seadet. See tuvastas, et naine oli ärkvel ja kõndinud kogu öö enne vahejuhtumit ega olnud maganud, nagu ta väitis. Fitbit näitas aktiivsust kuni kõneni häirekeskusest ning seejärel taas alates ajast, mil ohvitser selle üles korjas. Seetõttu usub politsei, et naist ei vägistatud ja ta oli kogu vahejuhtumi välja mõelnud.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles