Viis põhjust, miks sa hästi välja ei puhka, kuigi magad unetunnid täis

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Saad sa piisavalt magada, kuid ikka tunned end väsinu ja kurnatuna? Ilmselt tead sa väga hästi, kui oluline on heaoluks kosutav uni, kuid mingil põhjusel on sul tunne, et sa ei puhka iial välja ...

Higher Perspective süvenes selle probleemi põhjustesse ja tõi välja viis võimalikku seletust, miks uni sind ei turguta.

  1. Sa ei treeni piisavalt. Igapäevane liikumine peaks olema elu osa, hoolimata sellest, kui hästi sa magad. Treening aitab kaasa tervislike harjumuste tekkele ning lisaks panustab tugevalt unekvaliteedi paranemisse.
  2. Sul on depressioon või vaevab stress. Kui su unerütm on häiritud, võib magamatus peast kiiresti hulluks ajada. Kui sa võitled parasjagu paljude emotsioonidega ja elu on pöörane, võta aeg maha ning mõtiskle, mida saad olukorra parandamiseks teha. Ehk aitab professionaalne abi?
  3. Sa ei toitu tervislikult. Mida sa oma kehale kütteks pakud, mõjutab oluliselt tervet su elukvaliteeti. Kui soovid parandada und, siis hoia eemale suhkrust, tärklisest, süsivesikutest. Läbimõeldud dieet tagab hea une ning su keha oskab paremini töö- ja puhkeaega reguleerida.
  4. Sa oled dehüdreerunud. Kohv, karastusjoogid – kõik see, mida sa vedeliku pähe päeval tarbid, ei aita tegelikult kaasa ning tekitab dehüdratsiooni. Vaata, et sa jooksid piisavalt vett, ära karda juua seda liiga palju.
  5. Sul võib olla mõni varjatud meditsiiniline probleem. Kui sa oled juba kõike siin nimekirjas kaalunud ning põhjusena välistanud, võib olla hoopis su unehädade taga mõni varjatud meditsiiniline probleem. Küsi nõu perearstilt ning paha ei teeks aru pidada ka psühhiaatriga. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles