Peab-tegemised põhjustavad pingeid ja haigusi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaimsetest probleemidest ei julgeta rääkida.
Vaimsetest probleemidest ei julgeta rääkida. Foto: SCANPIX

Kinesioloogi ja metameditsiini konsultandi Lea Tõntsi sõnul saavad kõik haigused alguse sellest, kuidas inimesed reageerivad nende elus ette tulevatele šokiolukordadele, kirjutab ajakiri Tervis Pluss.

«Kui elu on täis pingeid, vihastamisi, pikaajalisi stressisituatsioone ja ülereageerimisi, lähevad ajus nõrgemad kohad aktiivseks. Need hakkavad kehas, vastavas organis tekitama kas rakkude juurdekasvu (vähk, muud kasvajad) või rakukadu (luuhõrenemine, hambaaugud),» selgitas ta.

Tõntsi sõnul pole midagi, mida inimene PEAB tegema, sest peab-tegemised tekitavad pingeid. Tohtri hinnangul ongi suureks probleemiks see, et inimesed ei oska peatuda, aega maha võtta.

«Kui inimene viib end rahuseisundisse, siis keha lõdvestub ja annab ise välja pingeolukorrad kehas. Kui mõtteketas pidevalt ketrab, siis ei saa inimene rahulikult uinuda, järgnevad unetus, depressioon, tabletid. Antidepressandid loovad pseudomaailma, tegelikult on iseendasse vaatamiseks uks kinni löödud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles