Viis asja, millest personaaltreener ei taha midagi kuulda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tipptreener Ben Lucas jagab Daily Maili vahendusel enda ja teiste personaaltreenerite mõtteid sellest, millega võiks kliendid rohkem arvestada ja millal suu koomal hoida.

Ära arva, et sa tead oma treenerist rohkem. Hea treener kujundab treeningkava vastavalt sinu eesmärkidele, mis tähendab, et iga ette nähtud harjutus aitab sind sellele lähemale viia. «Kui sa mingi treening- või toitumisplaani kallal kõvasti vaeva näinud ja klient tuleb ja ütleb, et tema nii ei söö, sest ta luges kuskilt Facebookist, et piimatooted teevad paksuks, siis see on tõeliselt masendav,» kurdab Lucas. «Samuti ei saa rasvapõletuseks treenida vaid teatud kehaosi.»

Ära karda saada musklimäeks. Kuigi iga inimene on erinev ja mõni kasvatab lihast kiiremini kui teised, nõuab lihaskasv siiski väga palju tööd ja vaeva. «Väga frustreeriv on kohata inimesi, kes tulevad ja ütlevad, et nemad ei saa teatud harjutusi teha, sest nii nad muutuvad lihamäeks,» ütleb Lucas. «Ilmselgelt ei ole see tõsi. Rämpstoidu söömine teeb sind suureks, mitte rattaga sõitmine või raskuste tõstmine.»

Ära karda elada, kui sa pole ideaalkaalus. Kõige raskem osa trenni tegemisest on sellega pihta hakkamine, kuid veelgi olulisem on vabandustest loobumine. «See on naeruväärne arvamus, et jõusaali minekuks, jooga tegemiseks või rattaga sõitmiseks peaks olema heas vormis. Ma saan aru sellest, et ülekaalulised võivad tunda end teiste nähes trenni tehes ebamugavalt, kuid selleks ju jõusaalid ja jooga ongi! Kõik peavad kuskilt alustama.»

Ära hüppa viimsel hetkel alt. «Vähe on treeneritöös midagi nii tüütut kui see, et lähed hommikul kella viieks saali kohale ja teed ettevalmistusi ning siis saadab klient vahetult enne treeningu algusaega sõnumi, et ta ei saa tulla, sest kass jooksis ära. Iseenesest ei ole sellest midagi hullu, kui sa pead treeningu tühistama, kuid järjepidevalt niimoodi käitudes saboteerid vaid iseenda progressi ja kahtlemata teeb see treenerile tuska,» nendib Lucas.

Ära virise. Kui sa oled juba endale personaaltreeneri palganud, siis suure tõenäosusega vajad sa abi motivatsiooni ja õige treeningplaaniga või meeldib sulle kellegagi koos trenni teha. Seetõttu on treeneril raske leppida sellega, kui ta paneb sind midagi tegema ja sa hakkad vastu, et ei saa/taha/viitsi. «Inimesed võiksid aru saada, et treener valib sellised harjutused mingil konkreetsel põhjusel ja pole mõtet kurta, et «minu puhul kükid ei toimi» või et «mul pole mõtet joosta»,» lisab treener, et kliendid peaksid usaldama sellistes küsimustes eksperti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles