Silja Symphonyl korraldatakse pühapäeval põhjalik desinfitseerimisaktsioon

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Silja Symphony.
Parvlaev Silja Symphony. Foto: Wikipedia

Seoses Silja Symphony reisijatele ja meeskonnaliikmetele tervisehädasid põhjustanud noro-viiruse juhtumitega korraldatakse laeval sel pühapäeval Helsingi sadamas viibimise ajal kõigi reisijate- ja meeskonnaalade üheaegne desifitseerimisaktsioon, mille vältel ei viibi laevas ühtegi reisijat.

«Et aeganõudvaid protseduure erilise põhjalikkusega läbi viia, jätab laev ära öise Mariehamni sadama külastuse ning saabub Helsingisse tavapärasest varem ja väljub õhtul hiljem,» teatas ASi Tallink Grupp kommunikatsioonijuht Luulea Lääne pressiteate vahendusel.

Silja Symphony reisijate- ja meeskonnaalasid ning nüüd ka sadamaterminale on alates 28.mail väljunud kruiisil ilmnenud esimestest juhtumitest alates pidevalt desinfitseeritud, märkis Lääne. Pühapäeval läbiviidav kogu laeva üheaegne desinfitseerimisaktsioon on tema sõnul ettevõtte ja meeskonnapoolne täiendav jõupingutus viiruse leviku takistamiseks ning selle tagasitoomise vältimiseks laevale.

Aeganõudva aktsiooni korraldamiseks jätab laev teekonnal Stockholmist Helsingisse vahele peatumise Mariehamnis kell 23.45 ning jõuab Helsingisse kell 9.30 graafikus märgitud 11.30 asemel. Laev jääb aktsiooni ajal Helsingi sadamasse ning selle viivad läbi sajad puhastustöötajad ning ka laevapersonal.

Laeva ei jää desinfitseerimistoimingute ajaks ühtegi reisijat. Kõik desinfitseerimistöödeks kasutatavad vahendid hävitatakse. Pühapäevaõhtusele reisile registreerimine algab kell 19 ning laev väljub Helsingist kell 20, tavapärase kella 17 asemel. Saabumine Mariehamni 6.juuni varahommikul on planeeritud kella 5.35ks tavapärase 4.15 asemel ning saabumine Stockholmi kell 10.45 tavapärase 9.30 asemel. 6.juuni väljumine Stockholmist peaks toimuma juba tavapärase graafiku alusel kell 16.45.

4. juuniks Stockholm-Helsingi-Stockholm kruiisi ostnud reisijatele pakutakse võimalust muuta reisi aega või piletikompensatsiooni, sest on risk, et vahetult enne desinfitseerimisaktsiooni laeval viibinud reisijatega kantakse bakter laevale naasmisel taas pardale.

Ettevõte vabandab ebamugavuste pärast, mida antud muudatused põhjustavad, kuid need on vajalikud täiendavateks tegevusteks noro-viiruse leviku riski vähendamisel Silja Symphonyl.

Esmased laboratoorsed tulemused kinnitasid Silja Symphony pardal sarnaste vaevuste tekitajana tavapärase noroviiruse, Soome terviseamet jätkab täiendavate uuringutega. Ettevõte ning Silja Symphony meeskond on alates esimeste kaebuste laekumisest möödunud laupäeval rakendanud põhjalikke epideemiatõrjeplaani meetmeid ning terviseameti täiendavaid juhiseid.

Rakendatud meetmete hulka kuuluvad nii reisijate- kui meeskonnaalade põhjalik desinfiteerimine, muuhulgas on selle jaoks olnud suletud ka laste mängutuba Silja Land ning meeskonna jõusaal. Soome terviseamet on andnud täiendavaid juhiseid, kuidas ära hoida viiruse täiendavat levikut ning meeskonnaliikmed jälgivad rangelt epideemiatõrjeplaani. 

Soome terviseamet jätkab uuringutega ning Silja Symphony jätkab kasutuselevõetud meetmete rakendamist. Ka Helsingi ja Stockholmi reisijateterminalid, kuhu antud laevad sõidavad, läbivad desinfitseerimise.

Nädala jooksul on sarnaste vaevustega, mis viitavad kõhuviirusele, olnud Silja Symphonyl hädas ligi 200 inimest, nende hulgas nii reisijad kui meeskonnaliikmed. Koheselt teavitati kohalikke terviseameteid ning asuti rakendama epideemiatõrjeplaani. Ettevõte on kõrgendatud terviseriskiga inimestel soovitanud ka enne antud laevale tulemist konsulteerida oma arstiga.

Reisilaev Silja Symphony sõidab Helsingi ja Stockholmi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles