Patsientide õiguste eest võitlevad kaks ühendust

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsientide liidu tegevjuht Kadri Tammepuu.
Patsientide liidu tegevjuht Kadri Tammepuu. Foto: Peeter Langovits

Nii Eesti Patsientide Esindusühing (EPE) kui ka Eesti Patsientide Liit (EPL) on tegutsenud juba aastaid, nüüd on esimesel neist raskusi rahalise toetuse leidmisega ning teine haub laienemismõtteid.

Patsientide liit, nagu ka esindusühing, oli olemas juba rohkem kui 15 aastat tagasi, siis aga patsientide nõukoja nime all. Kuigi 2000. aastate alguses välja antud artiklitest võib leida palju vihjeid, et toonane nõukogu tegi koostööd ravimifirmadega ja oli nende mõju all, ütles liidu praegune tegevjuht Kadri Tammepuu, et temal nõukogu seotusest ravimfirmadega mingeid andmeid ei ole.

Kahte ühendust on raske omavahel võrrelda, sest ühel neist, patsientide esindusühingul on ette näidata konkreetsed lahendatud juhtumid ning esile tuua arvud, mitu inimest neilt abi on saanud. Patisentide liidu tegevjuht Tammepuu aga ühtegi konkreetset näitajat esitada ei osanud, põhjendades seda asjaoluga, et on olnud ametis vaid pool aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles