Kuidas ärgata ilma kohvita?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ükskõik, kas sa tahad kohvist täielikult loobuda või üritad selle tarbimist vähendada, siis siin on sulle mõned nõuanded, kuidas hommikul kergema vaevaga ärgata.

Äratuskell käib, ilus uni saab otsa ja sa pead voodist välja minema, et päevaga alustada. Kohvi teeb asja natukene lihtsamaks, kiire energiasüst ja saab selle päevaga alustada. Meie küsime, kuidas hommikul ilma kohvita kergemini ärgata? Levo aitas meid vastustega.

  1. Muuda oma ärkamist. Proovi leida midagi muud peale vana tüütu kõlaga äratuskella. Väga hea ärataja on näiteks päevavalgus, mis kardinate vahelt sisse paistab.

  2. Oled harjunud äratuskella edasi lükkama? Proovi nii, kui äratuskell heliseb vajuta edasilükkamise nuppu nagu tavaliselt, aga tõuse seejärel kohe üles, selle asemel, et minna jälle magama ja viie minuti pärast taas ärgata. Selle ajaga tee midagi, mida sa naudid, kui äratuskell uuesti käib, siis võid alustada oma hommikurutiiniga.

  3. Pane tuled põlema! Me teame, et see on loogiline, aga see kiirendab märkimisväärselt su ärkamisaega.

  4. Venita! Hommikujooga mõjub energiaallikana ja paneb vere kehas liikuma, mis sind kiiresti üles äratab. Nii, et tee mõned korralikud ringutused ja venitused!

  5. Söö valku! See toimib kütusena su kehale ja ajule. Munad ja kreeka jogurt on kiire ja lihtne variant hommikuks, mis ei võta väga palju aega valmistamiseks.

  6. Keera muusika valjemaks! Lemmik muusikapalad ja kiired rütmid äratavad keha ruttu üles. Väike puusanõks ei tee ka paha. Võid teha listi parimatest lauludest, mis sind hommikul käima tõmbavad.

  7. Naera! See toimib alati. Naer alandab stressitaset ja saadab su kehasse heatuju hormoone ning on lõbus. Vaata mõnda naljakat YouTube'i videot ja tunned ennast kohe rohkem ärkvel.

  8. Suhte oma parima sõbrannaga. Pane oma aju kohe töösse. Samal ajal, kui teed hommiku tegemisi, võid rääkida sõbrannaga ja see teeb kohe tuju heaks ning nii on mõnus päeva alustada.

  9. Liiguta rohkem. Kui venitustest ja tantsusammudest ei piisa, siis mine hommikul trenni. See mõjub hästi su kehale ja saad päevale hea stardi.

  10. Joo rohelist teed. Okei, seal on natukene kofeiini sees, aga vähemalt ei ole see must kohvi. Uuringud näitavad, et roheline tee mõjub väga hästi nahale ja tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles