Parimad trennid üle 40-aastasele naisele

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Vanemaks saades võib trenni tegemine jääda tagaplaanile, mis iganes põhjus selleks ka pole. Sellegipoolest on aktiivne elustiil vananedes üha olulisem.

Regulaarne treening hoiab luude tervist, parandab koordinatsiooni, turgutab tuju ja mälu ning leevendab paljude krooniliste tõbede sümptomeid. Kasu liikumisest on küll ja veel! Pure Wow pakub selleks välja ideid, millist trenni võiksid eelistada naised, kel vanust üle 40 eluaasta.

Rattasõit

Rattaga sõitmine on suurepärane ajaveetmisvõimalus neile, kel on kalduvus liigesevaludele. See on lihtne ja vähest vaeva nõudev kardiotreening, mis tõstab sarnaselt jooksule südametööd, kuid ei põruta jalgu ja põlvi. Pealegi on see ääretult lõbus.

Ujumine

Ujumine treenib kogu keha, kuid mõjub leebelt haigele seljale ja puusadele. Sellele vaatamata annab ujumisega korralikult kaloreid põletada ja kehasse toonust tuua. Tunnike mõõduka tempoga ujumist põletab umbkaudu 500 kilokalorit ja annab ainevahetusele mõjusa tõuke, mis annab tunda ka hiljem puhates.

Jooga ja pilates

Selleks, et joogast või pilatesest kasu saada, ei pea sugugi viis minutit järjest pea peal seisma. Ka kõige lihtsakoelisemad harjutused võivad teha keha painduvusega imesid. Lisaks muutuvad selja- ja korsetilihased palju tugevamaks ja paraneb keha liikuvus. Kõige selle juures ei saa üle ega ümber jooga mõjust ka vaimsele tervisele, mis on füüsilise heaolu kõrval sama oluline. 

Sõudmine

Sõudmine on vanematele inimestele üks kõige mõjusamaid ja nauditavamaid treeninguid, sest sarnaselt rattasõidule on seda tehes väiksem oht end vigastada. Vastupidiselt levinud arvamusele on sõudmine rohkem jalatreening kui ülakehatreening ja seda võib võrrelda kükkide tegemisega. 

CrossFit 

CrossFitile mõtlemine võib vanema naise esialgu ära hirmutada, kuid selleks pole tegelikult põhjust. Tegu on tõesti trenniga, mis sobib kõigile hoolimata vanusest ja varasemast treenitusest. Treener aitab leida sobiva koormuse ja jälgib pidevalt, et igaüks teeks trenni vastavalt oma võimalustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles