Päästjad loodavad abi kiiresti kustuvast sigaretist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine
Suitsetamine Foto: Toomas Huik

Järgmise aasta lõpus peavad kõik Eesti poed müüma kiirelt kustuvaid sigarette, millest riik loodab abi tulesurmade vähendamisel.

«Järgmise aasta novembrist peavad kõik poed müüma kiirelt kustuvaid sigarette. Sellega loodame ülejärgmisel aastal vähendada tulesurmade arvu 15-20 juhtumi võrra,» sõnas siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort pressikonverentsil.

Päästeameti peadirektor Kalev Timberg kordas omakorda seda lootust, lisades, et näiteks Soomes on see teatud tulemusi tõepoolest andnud.

Mullu hukkus Eestis tulekahjudes 69 inimest. «Võrdluses Soome või Skandinaavia normaalse tasemega võiks meil olla vaid 23-25 tules hukkunut aastas,» sõnas Timberg.

Päästeameti statistika järgi on tüüpiline tulekahjus hukkunu mees (77 protsendil juhtudest), 51-70-aastane, pensionär ja eestlane (72 protsendil juhtudest). Tüüpiline tulesurm juhtub nädalavahetusel puidust eramus, kus suitsuandur puudub (61 protsendil). Hukkunu on leitud diivanist, voodist või tugitoolist ning tulekahju on saanud ligi pooltel juhtudel alguse suitsetamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles