Tippkokk soovitab: viis toitu, mida peaks igaüks oskama valmistada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitev hommikusöök annab päevale hea alguse.
Toitev hommikusöök annab päevale hea alguse. Foto: Vida Press

Tuntud kokk Gordon Ramsay annab viis soovitust, milliste toitude valmistamine peaks igal inimesel käpas olema.

Ramsay vastas Redditi foorumis esitatud küsimusele «Millised oleks teie arvates viis toitu, mida peaks iga inimene oskama valmistada?» järgnevalt:

Hamburger. Kuna igaüks naudib hästi valmistatud burgerit, on see üsna oluline punkt.

Tervislik hommikusöök. Olgu tegu pošeeritud muna, maitsva omleti või avokaado-röstsaiaga, hommikusöögil on oluline roll päevast ning enda tervise ja heaolu nimel peaks oskama valmistada tervislikku ja toitvat hommikusööki.

Hautatud või mooritud roog. Näiteks mooritud ribiliha võid valmis küpsetada esmaspäeval ning seda ikka veel süüa reedel – tegu on tõeliselt toitva ja maitsva roaga.

Midagi tervislikku. Tervislik roog kulub menüüsse alati ära. Ramsay soovitab näiteks proteiinirikast ja kerget kanaliha, mida võid valmistada endale sobival viisil – seda marinaadis hoida ning grillida või praadida ja valmistada näiteks Caesari salat.

Kook. Viiendana nimetas Ramsay, et iga inimene võiks osata valmistada vähemalt üht imelist kooki. See on tema arvates suurepärane kink, mida viia külakostiks või sünnipäevaks, kuna see rõõmustab inimest rohkem kui kingiks saadud sall või paar sokke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles