Lätlastele kehtestatakse sundtervisekindlustus?

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Lätis kehtestatakse sundtervisekindlustus, siis peaks iga riigi elanik maksma igas kuus 25-70 eurot.
Kui Lätis kehtestatakse sundtervisekindlustus, siis peaks iga riigi elanik maksma igas kuus 25-70 eurot. Foto: «Reporter» / Kanal 2

Kui Lätis kehtestatakse sundtervisekindlustus patsientide täiendavate maksete arvel, peaks riigi iga elanik maksma iga kuu 25-70 eurot, ütles raadiousutluses tervishoiuminister Anda Čakša ja vahendab BNS.

Čakša arvas, et see on üsna suur panus, mis peegeldub tervishoiu teenuste võrdse kättesaadavuse põhimõttes, seepärast tundus talle vastuvõetavam maksud ümber jagada.

Minister lisas, et tööd sundkindlustuse süsteemi kallal tuleb jätkata. Välja on töötatud kolm reformimudelit ja selgus peaks saabuma suvel.

Čakša arvas, et tervisekindlustusüsteemi peaks eelkõige tagama riik, mitte erakindlustajad, vastasel juhul jääb osa inimesi süsteemist välja ja teenusest ilma.

Ta lisas, et Läti tervishoiueelarve on 2,9 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP), aga peaks olema vähemalt neli, nii et tulevaks aastaks eelarvesse kavandatud 35 miljonist lisaeurost jääb väheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles