Rakvere haiglas märatsenud patsient üritas põgeneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere haigla.
Rakvere haigla. Foto: Margus Ott / Virumaa Teataja.

Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist rääkis Postimees.ee´le, et politsei sai ööl vastu reedet Rakvere haiglasse kaks väljakutset - kõigepealt oli haiglas laamendanud patsient sealt põgenenud ning hiljem muutus ta juba vägivaldseks.

Esimene kõne politseisse tuli Risti sõnul neljapäeva õhtul, kui teatati, et patsient lõhkus haiglas ukseklaasi ja seejärel põgenes. Politsei otsis Risti sõnul patsienti tükk aega mööda linna taga, kuni lõpuks korrakaitsjad mehe leidsid ja viisid ta haiglasse tagasi.

Mõne aja pärast sai politsei Risti sõnul haiglast uue väljakutse ning seekord kaebasid meedikud, et sama patsient muutus vägivaldseks. Politsei sõitis kohale ning varahommikul toimetati patsient Kohtla-Järve haigla kinnisesse osakonda.

Risti sõnul saavad nad igal nädalal meedikutelt appikutseid seoses ebastabiilsete või agressiivsete patsientidega. Enamasti kutsub kiirabi politseinikud appi mõnele väljasõidule, kuid aeg-ajalt vajatakse politsei abi ka haigla erakorralise meditsiini osakonnas. Viimasel juhul on Risti sõnul sageli tegemist purjus inimestega, kes on agressiivseks muutunud.

Selliseid juhtumeid, kus haiglaravil olev patsient muutub vägivaldseks, tuleb Risti sõnul ette väga harva. «Need on ikkagi erijuhtumid,» märkis ta.

Rakvere haigla juht Rain Sepping nimetas öösel toimunut keeruliseks juhtumiks. Üks patsient käitus tema sõnul psühhootiliselt ja ründas kaaspatsienti ning haigla personalil tuli sellesse sekkuda.

Kokku osales Seppingu sõnul insidendis neli haiglatöötajat, kes said ka kannatada. Samas oli tema väitel rünnakust häiritud kogu majas viibinud 40-liikmeline valvepersonal.

Kannatada saanud meedikutel võimaldas haigla võtta täna soovi korral vaba päev, kuid patsiendid Seppingu sõnul seetõttu ei kannata ning nemad saavad vajalikku ravi edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles