Viis nippi, et terve pere toituks tervislikult

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tervislik toitumine on tõenäoliselt viimane asi, mille peale sa mõtled, kui üritad hoida töö- ja eraelu tasakaalus, aga sa tahad, et terve su pere toituks tervislikult. Mida teha?

Tervislik toitumine on kindlasti mitmekesine, mis tähendab, et see võiks koosneda suures osas juur- ja puuviljadest, proteiinist, täistera- ja piimatoodetest, vahendab Hello Healthy. Siin on mõned nipid, kuidas saada terve pere tervislikumalt toituma.

  1. Perekondlik sööming on tähtis osa päevast. Ole järjepidev ja tee nii, et vähemalt üks kord päevas saab terve pere laua taga kokku ja sööb koos. Nii saab lastele õpetada, kas hommiku- või õhtusöögilauas tervislikke valikuid ning see annab võimaluse tervel perel koos olla.
  2. Valmista ainult üks variant. Julgusta oma lapsi proovima uusi sööke, aga ära sunni neid vägisi sööma. Uuringutes on selgunud, et lapsed on valmis proovima uusi asju, kui nad on seda varem mitmeid kordi näinud ja neid ei sunnita seda sööma.
  3. Võta lapsed appi, kui hakkad õhtusööki valmistama. Nii õpivad lapsed, kuidas käib söögivalmistamine ja nende huvi tervisliku toidu vastu tõenäoliselt suureneb. Lisaks on sul köögis lisa paar käsi, et toit kiiremini valmiks.
  4. Planeeri pere toidukorrad ette. Ühel päeval nädalas pane paika, mida pere järgmine nädal sööb ja järgi seda plaani hoolikalt.

  5. Ole oma lastele eeskujuks. Kui su lapsed näevad, et sina sööd rämpstoitu ja naudid seda, siis tekib neil tahtmine järjest rohkem kahjulikke toite süüa. Kui sa tahad, et su pere sööks tervislikult, siis sa pead olema eeskujuks. Proovi hoiduda imelikest nägudest ja kommentaaridest, kui sa ise midagi esimest korda sööd. Vastupidi, näita lastele, et uute toitude proovimine on normaalne osa menüüst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles