Seitse raseerimispattu, mis mõjuvad su nahale hävitavalt

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Sa oled ilmselt aastaid raseerinud, kuid see ei tähenda, et sa seda õigesti teeksid.

Women’s Healt Mag reastab seitse raseerimispattu, mis võivad paljudel meist hingel olla.

  1. Sa raseerid kuivalt. Kuigi kuivraseerimine säästab aega, maksab see hiljem kurvalt kätte – nahale tekivad punased punnid, mis ei taha päevi kaduda. Raseerimisgeel on töötatud välja spetsiaalselt selleks, et žilett mööda nahka seda ärritamata libiseks. Kui sul pole midagi käepärast, siis isegi vee kasutamine on parem kui ei mitte midagi.
  2. Sa kasutad ühekordset žiletti kauem kui nädala. Jah, tõsijutt – sa pead selle pärast nädalat ära viskama, eriti kui sa raseerid igapäevaselt. Nüril žiletiteral seavad end sisse bakterid, mis koos nahaärritusega võivad põhjustada ka põletikke. Ka on nüri teraga suurem oht sisse lõigata.
  3. Sa raseerid karvakasvu vastu. Jah, sa saad võib-olla nii natuke nahalähedasemalt karva kätte, kuid see on ka valulikum. Lisaks põhjustab selline lähenemine suurema tõenäosusega sissekasvanud karvu. Raseeri alati karvakasvu suunas!
  4. Sa kiirustad. Nii on sul suurem tõenäosus end vigastada, nahka ärritada ning mõned kohad vahele jätta. Selle asemel võta aega ning raseeri leebelt ja järjekindlalt.
  5. Sa vajutad žiletile liiga tugevalt peale. Pea alati meeles, et vähem on rohkem. Mida tugevamini sa raseerides terale peale pressid, seda ebaühtlasemaks su nahapind tänu sellele muutub, mis teeb raseerimise raskemaks.
  6. Sa ei koori enne raseerimist. Kui sa tahad punne vältida, kasuta enne raseerimist koorijat. See eemaldab surnud naharakud, mistõttu žilett libiseb üle naha ühtlasemalt.
  7. Sa ei niisuta pärast raseerimist. Niipea, kui oled raseerimise lõpetanud, niisuta oma nahka! Seda sammu vahele jättes on su nahk pärast koorimist ja raseerimist topeltkuiv, mis jällegi toob kaasa nahaärrituse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles