Lasteaed näitab gripi ennetamisel eeskuju

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesejänku lasteaed Tallinnas jagas vanematele gripist hoidumise soovitusi. Pildil lume lükkamine lasteaia katuselt.
Päikesejänku lasteaed Tallinnas jagas vanematele gripist hoidumise soovitusi. Pildil lume lükkamine lasteaia katuselt. Foto: Toomas Huik

Tallinnas tegutsev lasteaed Päikesejänku saatis lastevanematele laiali Terviseameti koostatud materjalid gripist hoidumise ja ennetuse kohta. Epideemiat lasteaias pole, kuid info jagamist pidas lasteaia juht siiski oluliseks.

Päikesejänku direktor Signe Tamm ütles, et praegu ringleb gripi ja tervise teemadel kõiksugust infot, kuid kõik ei pruugi alati olla adekvaatne. Seetõttu otsustatigi lastevanematega Terviseameti soovitusi jagada ja neile saadeti materjal e-kirjaga. Materjali saatelauseks oli: «Palun hoiame üksteist».

Üks kirja saanud lastevanematest rääkis, et tema hinnangul võiksid ka teised lasteasutused ja töökohadki sellest eeskuju võtta. «Seda mentaliteeti meil veel küll pole, et kui haigena tööle tulla, siis ohustad ju tervet kollektiivi....,» märkis ta.

Terviseameti gripikeskuse peaspetsialisti Olga Sadikova sõnul on neil soovitused nii koolidele, tööandjatele kui ka kogu elanikkonnale internetis üleval ja igaüks võib neid välja trükkida ja levitada.

Päikesejänku direktor lisas omalt poolt veel, et täna on neil kohal 72 last 95-st ja seega on enamik lapsi nende lasteaias terved.

Terviseameti gripisoovitused leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles