Ministrid peavad haigekassa nõukogu saamatuks

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski ja Sven Sester 19. augustil haigekassa nõukogu koosolekul.
Jevgeni Ossinovski ja Sven Sester 19. augustil haigekassa nõukogu koosolekul. Foto: Liis Treimann

Rahandus- ja terviseminister on eri meelt, mida hakata peale haigekassa puudujäägiga. Nüüd on leitud üksmeel ühes asjas: oma osa kriisis on haigekassa nõrgal nõukogul, kuhu mõlemad ministrid ka ise kuuluvad.

«Viimasel ajal on hakatud määrama sinna otseselt huvitatud osalisi, seal on ravimitööstuse, erameditsiini esindajad,» ütles haigekassa nõukogu liige, ametiühingute esindaja Peep Peterson. Ta tunnistas, et üsna palju ajast kulub spetsiifiliste probleemide arutamisele, näiteks kuidas erahaiglaid rahastada.  Tema sõnul on ametiühingud rahul töötukassa nõukoguga, kus on kaks valitsuse, kaks tööandjate ja  kaks ametiühingute esindajat. «Mis ministrite peades on, seda ei oska ma öelda, sest sellest (nõukogu reformist – toim) on kunagi olnud põgusalt juttu,» ütles Peterson.

Ametiühingute juhi sõnul suhtub nõukogu nüüd kriitilisemalt haigekassa juhatuse tehtud arvutustesse, samas ta möönis, et neil puudub võimekus neid kontrollida või anda hinnang kui realistlikud nad on.  «Neid ei suuda nõukogu ka tulevikus kontrollida, selleks juhatus ongi,» ütles Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles