Vaata, kui raske võib olla lapse koolikott (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalministri määruse kohaselt ei tohiks põhikooli vanema astme õpilase koolikott kaaluda üle nelja ja poole kilo, algklassiõpilase ranitsa raskus peaks jääma kolme kilo piiresse.

«Lapsevanemad võiks koolikoti ostul jälgida, et koti tühikaal ülemäära raske ei oleks, sest 1.–3. klassi lapse koolikoti raskus koos sisuga peaks jääma kolme kilogrammi piiresse,» soovitas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.

Ministri määruse kohaselt ei tohiks 4.–6. klassi õpilaste koolikoti raskus ületada 3,5 kilogrammi ning 7.–9. klassi õpilastel kuni 4,5 kilogrammi.

«Aeg-ajalt oleks mõistlik koos lapsega koolikoti sisu üle vaadata, et sinna kogunema kippuv üleliigne ja koolipäevaks mittevajalik kraam välja sorteerida,» märkis Saluri.

Ta lisas, et koolikoti raskuse juures tasuks arvestada seda, kuidas laps kooli läheb – kas ta peab pika maa jala käima või näiteks vanem viib ta autoga kooli ukse ette. Viimasel juhul ei ole koolikoti raskus nii määrav.

Sotsiaalministri määruse kohaselt ei tohiks koolikohustusliku õpilase jalgsi käimise koolitee olla pikem kui kolm kilomeetrit. Kui õpilase jalgsikäimise koolitee on üle kolme kilomeetri, peab kohalik omavalitsus korraldama õpilaste kooli- ja kojuveo.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles