Mootorsõidukijuhi tervisetõendit saab nüüd ka internetist näha

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüdsest on Maanteeameti e-teeninduses võimalik näha mootorsõidukijuhi tervisetõendi andmeid.
Nüüdsest on Maanteeameti e-teeninduses võimalik näha mootorsõidukijuhi tervisetõendi andmeid. Foto: Egert Kamenik

Maanteeameti e-teeninduses kuvatakse nüüdsest liiklusregistrisse kantud ning tervisekontrolli tegijalt elektroonselt edastatud tervisetõendi info.

«Varem pidi autojuht paberil tervisetõendi pealt jälgima, millal see aegub, kuid nüüd on seda võimalik mugavalt ja kiirelt kontrollida maanteeameti e-teeninduses,» põhjendab ameti eksamiosakonna peaspetsialist Rutt Riiberg teenuse vajalikkust.

«Tervisetõendi kehtivuse jälgimine on oluline, kuna selle kehtivustähtaja ületamisel peatub juhtimisõigus ning ilma juhtimisõiguseta ei tohi sõidukit juhtida,» lisab Riiberg.

Tervisetõendi infot saab vaadata, kui logida sisse maanteeameti e-teenindusse ning valida avalehel või juht-alamlehel menüüpunkt «Minu tervisetõendi andmed». 

Mootorsõidukijuhi terviseseisund peab vastama esitatud nõuetele ja seda näitab tervisekontrolli tegija väljastatud tervisetõend. Kõikide kategooriate puhul on õigus tervisekontrolli teha perearstil, töötervishoiuarstil ja liiklusmeditsiini komisjonil.

Alates 1. aprillist 2015 väljastavad arstid vaid e-tervisetõendeid. Selle saamiseks tuleb eelnevalt täita enda kohta tervisedeklaratsioon aadressil www.digilugu.ee ning seejärel pöörduda arsti poole. E-tervisetõendi väljastamisel jõuab see automaatselt liiklusregistrisse ning tervisetõendi esitamiseks ei pea maanteeametisse kohapeale tulema. Enne 1. aprilli 2015. aastal väljastatud paberkandjal tervisetõendi olemasolu korral saab seda esitada  klienditeenindajale maanteeameti teenindusbüroos või arsti digiallkirjastatult e-posti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles