Keskkonnaamet: luikede toitmine võib haiguste levikut soodustada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luiged.
Luiged. Foto: Toomas Huik / Postimees

Vaatamata keskkonnaameti hoiatusele jätkavad inimesed linnades luikede toitmist, kuigi spetsialistid kardavad, et ilusad linnud võivad haigusi levitama hakata.

Keskkonnaameti manitsused veelinde mitte toita on linlastele nagu hane selga vesi, kuna erinevalt kajakatest või varestest mõjuvad luiged esteetiliselt, vahendab ERR Uudised.

Keskkonnaametile teeb aga muret, et pole uuritud, kuidas muutub inimestele nii lähedal elavate metsikute lindude elulaad ja tervis.

Keskkonnaameti looduskaitse bioloog Tõnu Talvi ütles, et Eesti luikede ja teiste urbaniseerunud lindude ökoloogiat ja epidemioloogiat eriti ei tunta ning lisas, et inimeste ja luikede tihedate kontaktide tagajärjel ei ole välistatud ka linnugripi levimine.

Isegi kui luikede hulgas ei hakka levima haigused, siis toidujäätmed ja väljaheited jäävad lindudest siiski maha ja nende koristamisega peavad tegelema omavalitsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles