Hellita külma saanud käsi koduse hooldusprotseduuriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Praegused ilmastikuolud panevad proovile ka kõige vastupidavama naha ning lisaks näonahale vajavad pakase eest kaitset ka käed.

Gaia orgaanilise kosmeetika blogis kirjutati, kuidas teostada hooldavat ja naturaalset maniküüriprotseduuri kodus, et aidata külma poolt vaevatud ning kuivaks, karedaks ja kipitavaks muutunud käenahka.

Esimene samm: leotamine

Käte leotamine vannis aitab pehmendada nahka, et surnud naharakkude eemaldamine järgmises etapis (koorimine) oleks tõhusam ning loomulikum.

Lisa väikesesse sooja veega täidetud kaussi 2 tl magusmandliõli ja 5 tilka rosmariini eeterlikku õli. Leota käsi vees mõned minutid. Tupsuta käed kuivaks.

Teine samm: koorimine

Koori käsi oma lemmiku käte-, keha- või näokoorijaga. Koorija võid ka ise valmistada kodustest vahenditest.

Üks mõnus koorija retsept:

  • 3 tl fariinsuhkur
  • 2 tl mett
  • 1 tl rafineerimata sheavõid

Kolmas samm: niisutus ja toitmine

Peale koorimist toitva koorijaga on sobiv aeg küüned viilida ning vajadusel küünevallid tagasi lükata. Seejärel kanna kätele oma lemmik kätekreem või õli. Näiteks puhas rafineerimata sheavõi pakub kuivadele ja karedatele kätele imelist hooldust! Kui soovid, võid küüsi ja küünenahka veel erilise hooldusena masseerida spetsiaalse küünevõiga.

Kui käed rikkaliku kreemiga kaetud, võid eriti intsensiivse hoolduse jaoks kätte tõmmata bambuskiust kindad, mis on head just enne magamaminekut kätte panemiseks. Seda seetõttu, et kui lähed voodisse kreemitatud kätega, hõõrud suure jao kreemist voodilinadesse.

Bambuskiud aga niiskust enesesse ei tõmba ja seega imendub kõik sinna, kuhu peab, ehk siis käenaha sisse. Väga suure tõenäosusega ärkad hommikul palju tervemate, võiks isegi öelda, et siidiselt pehmete kätega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles