Proovi järele: viis alkoholivaba kokteili firmapidudeks

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Novembris saabub vilgas firmapidude planeerimise aeg, mistõttu soovitab tervise arengu instituut kaaluda alkoholivaba firmasündmuse korraldamist.

Alkoholita pidu tõenäoliselt ei ole mitte ainult lõbusam, vaid ka ohutum, kirjutab terviseinfo blogi. Samuti on seda alkoholivaba peo järgne hommik.

Alkoholi asendamine võib muidugi nõuda raamidest väljapoole mõtlemist, või mine tea, võib-olla isegi turvatsoonist väljumist, ent tulemus saab seda meeldivam.

TAI soovitab viit alkoholivaba kokteili retsepti Kristo Tomingase ja Heinar Õispuu raamatust «Butterfly veekokteilid». Raamatust leiab 31 erinevat kokteili, mis on inspireeritud kraaniveest.

Cucu

  • 10 cl kraanivett
  • 2 cl kurgisiirupit
  • 1,5 cl sidrunimahla
  • Jääkuubikud

Pane klaas jääkuubikuid täis. Raputa koostisosad šeikeris läbi ja vala klaasi.

Fruitgrape

  • 10 cl kraanivett
  • 6 cl värsket greibimahla
  • 2 cl suhkrusiirupit
  • Jääkuubikuid

Pane jääkuubikud šeikerisse ja raputa koostisosad läbi, vala klaasi.

Spicy Carrot

  • 10 cl kraanivett
  • 2 cl apelsinimahla
  • 2 tl porgandipüreed
  • 1,5 cl Monini vahtra-vürtsisiirupit
  • Jääkuubikuid

Pane seierisse jääkuubikud ja raputa koostisosad šeikeris läbi, vala klaasi.

Red & Bed

  • 10 cl kraanivett
  • 4 cl jõhvikamahla
  • 2 cl Monini kirsisiirupit
  • 1 laimisektor
  • Jääkuubikuid

Pane seierisse jääkuubikud ja raputa koostisosad šeikeris läbi, vala klaasi.

Chilli Billy

  • 10 cl kraanivett
  • 2 cl Monini maasikapüreed
  • 1 tsillikaun
  • Purustatud jäd
  • Kaunistuseks maasikaid

Pane klaas purustatud jääd täis. Pressi tšillikaun ja raputa koostisosad šeikeris läbi, vala klaasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles