Kas loomisel on uus apteekrite organisatsioon?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marja apteegi proviisori Andre Vetka sõnul aitaks uus apteekrite organisatsioon tõsta apteekrite taset.
Marja apteegi proviisori Andre Vetka sõnul aitaks uus apteekrite organisatsioon tõsta apteekrite taset. Foto: Liis Treimann

Läinud nädala lõpus toimunud apteekrite konverentsil arutleti selle üle, kas vaja oleks uut erialaorganisatsiooni, mis koondaks farmatseute ja proviisoreid, mitte ainult apteeke.

Kuigi apteekritel on hetkel 11 esindusorganisatsiooni, võiks Marja apteegi proviisor Andre Vetka hinnangul olemas olla  esindusorganisatsioon, kuhu saaksid astuda farmatseudid ja proviisorid.  «Oluline oleks see, et organisatsioon poleks teatud apteekide põhine, vaid hõlmaks kõiki apteekreid,» pakkus Vetka välja.

«Apteekri roll on pidevas muutumises. Peame andma ülikoolile tagasisidet, et saaks omakorda õpet muuta, kvalifikatsiooni ja taset tõsta,» põhjendas Vetka organisatsiooni vajadust.

Vetka hinnangul on oluline tähtsustada ka apteekri rolli rahvatervises. Näiteks on apteegis lihtne mõõta veresuhkrut või suunata inimesi tervisehädadega arsti juurde.

Diskussioonis toodi ka välja, et tuntakse puudust foorumist eriala sees, kus arutleda apteekritele olulistel teemadel.

Silikaadi apteegi proviisor Ülle-Helena Mereni hinnangul puudub apteekritel juhis, kuidas erinevates olukordades toime tulla, lähtudes apteekri tööpõllust. Näiteks soovitused, mis ei peaks apteekri ülesannete hulka kuuluma või millal peaks apteegikülastaja edasi suunama.

Ravimiameti peadirektori asetäitja Alar Irs lisas, et eksisteeriva organisatsiooni ümber kujundamine on sageli keerulisem kui uue loomine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles